Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün isteği doğrultusunda, Muradiye Kampüsü’nden öğrenci taşıyan kooperatifler, 2 TL olan taşıma ücretini 1,5 TL’ye çekti. Ayrıca Muradiye’de bulunan dört taşıma kooperatifi, önümüzdeki süreçte tek çatı altında toplanarak araçları yenileyecek. Kentkart uygulamasına da geçecek araçların, şehir merkezinde hizmet veren araçlarla entegresi sağlanacak.

Geçtiğimiz günlerde Muradiye’de hizmet veren ulaşım kooperatiflerinin yetkilileriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, fiyatlarda indirime gidilmesi ve araçların yenilenmesi talebinde bulunmuştu. Bu talebi olumlu karşılayan kooperatif yetkilileri fiyatlarda indirime gitti ve taşıma ücretini 2 TL’den 1,5 TL’ye çekti. Konuyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, yapılan indirimin öğrencileri memnun ettiğini belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, kooperatif yetkilileriyle görüşmesinde konuyu gündeme getirdi. Başkanımız şehir içi taşımacılığı yapan minibüslerin, Muradiye kampüs araçları için de geçerli olması gerektiğini belirterek Muradiye ile şehir merkezinde bulunan araçların birbirine entegre olmasını istedi” dedi.

Muradiye Ulaşımında Dönüşüm

Manisa merkezde başlatılan ulaşımda dönüşüm projesinin Muradiye’de de ilk adımının atıldığını ifade eden Deniz, “Tek çatı altında toplanan kooperatif üyeleri, yakın zamanda araçların da tamamı değiştirecekler. Şu anda bununla ilgili çalışma yürütüyorlar. Engellilere yönelikte hizmet verebilecek araçlarda, kentkart uygulaması başlayacak. Öğrencilerimiz artık şehir merkezinde olduğu gibi Muradiye Kampüsü’ne giderken de kentkart kullanarak yolculuk yapabilecek. Muradiye’de ulaşımı şehir merkezi ile entegre ederek, daha güvenli ve konforlu ulaşımın önünü açmış olduk. Önümüzdeki eğitim dönemine kadar bu çalışmanın tamamlanacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Trambüs Projemizden Vazgeçmedik

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite ile şehir merkezi arasında hizmet verecek trambüs projesi olduğunu hatırlatan Deniz, “Büyükşehir Belediyesi Muradiye kampüsüne toplu taşıma aracı götürmeyecek mi tabiki götürecek. Bununla ilgili trambüs aracını öngörüyoruz. Büyükşehir Belediyesi trambüs ile ilgili çalışmalarını başlattı. Güzergahlarını belirlendi. Şu anda projeleri hazırlanıyor. Düşüncemiz 2 yıl gibi bir süre içerisinde trambüs projesini Manisa’da hayata geçirmek” diye konuştu.

CBÜ’lü Öğrenciler Projelerden Memnun

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilerin ulaşım sorununa çözüm arayışı içerisine girmesi CBÜ’lü öğrencileri memnun etti. Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde fiyatlarda indirime gidilmesinden dolayı Başkan Ergün’e teşekkür eden öğrenciler, fiyatların indirilmesi nedeniyle yol masraflarının azalacağını söylediler. CBÜ’lü öğrenciler, araçların değişmesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin trambüs projesini hayata geçirmesiyle birlikte ulaşım konusunda yaşadıkları sorunların çözüme kavuşacağını ifade ettiler.

Öğrenciler Ne Dedi? 

Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek

Derya Atak: Fiyat ve konfor konusu ile ilgili ulaşımda sorunlarımız vardı. Büyükşehir Belediyesi’nin bizimle ilgili projelerini sabırsızlıkla bekliyoruz. Ayrıca ilk adım olarak fiyatların indirilmesine öncülük yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ediyorum.

Betül Yonka: Öğrenci için iyi bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Şu anda 50 kuruşluk bin indirim söz konusu. Buraya günde birkaç kez geldiğimizi düşünürseniz, indirim bize olumlu yansıyacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e verdiği desteklerden ötürü teşekkür ederiz.

Mustafa Çatalkaya: Yapılan indirime öğrenci olarak çok sevindik. 50 kuruşta olsa bu indirim hepimizi sevindirdi. Araçların yenilenmesi gündemdeymiş. Bunun biran önce hayata geçmesini istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin Trambüs projesini hayata geçirmesiyle birlikte ulaşım sorunumuz büyük ölçüde çözülecektir.

Mehmet Ali Sezen: Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ediyoruz. Öğrencileri unutmadığını bize gösterdi. 50 kuruş yapılan indirim toplamda değerlendirildiğinde öğrenci için önemli bir meblağ oluyor. Bizi büyük bir yükten kurtardı. Tüm arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum.

Taha Akbaba: Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün çalışmalarını öğrenciler olarak beğeniyoruz. Bizlere verdiği destek te çok önemli. Bu yapılan indirim de öğrenciler açısından değerlendirildiğinde önemi bir çalışma. Fiyatlarda indirime gidilmesi, araçların değişimi noktasında attığı adımlar nedeniyle başkanımıza teşekkür ediyoruz.

 

 

 

Editör: TE Bilisim