MANİSA Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi amacıyla çalışmalarına aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarına karşı müdahale için önceden planlamada bulunduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Yılmaz Gençoğlu, tüm ekiplerin 24 saat görev başında olduğunu vurguladı.

Manisa’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediyesi kriz masası oluşturdu. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Yılmaz Gençoğlu Başkanlığı’nda, ilçe koordinatörleri, ilçe belediyeleri ve vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda çalışmalarını yön veren ekipler, kar yağışının Manisalı vatandaşların hayatını olumsuz etkilememesi amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Devam eden çalışmalar hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Yılmaz Gençoğlu, “Manisa ilimizde bugün başlayan yoğun kar yağılı nedeniyle ilk etapta karla mücadele için Fen İşleri Daire Başkanlığımız bünyesinde bir kriz masası oluşturduk. Bu kriz masasında yolda kalan, kapanan yollarla ilgili gelen telefonları değerlendirdik. Bu değerlendirme sonucunda iş makinelerimizi ve ekiplerimizi yolda kalan vatandaşlarımızı kurtarmaya ve yolları açmaya yönlendirdik. Bu arada ilçe belediyelerine de yoğun telefonlar geldi. İlçe belediyeleri ulaşamadığı noktalara Büyükşehir Belediyesi kriz masasını arayarak yönlendirmeler yaptılar. Bu yönlendirmeler doğrultusunda koordineli bir şekilde çalışarak tüm yolları açmaya çalıştık” dedi.

Vatandaş önlemini almalı

Yoğun kar yağışının yarından devam edeceğini belirten Gençoğlu, vatandaşların mağdur olmamaları amacıyla birkaç talepte bulundu. Gençoğlu, “Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre yoğun kar yağışı yarın da devam edecek. Bu nedenle vatandaşlarımızdan birkaç talebimiz var. Gereksiz yere kriz masasını meşgul etmemeleri, çok zor durumda kaldıklarında aramaları, mümkün olduğunca köylerdeki vatandaşlarımızın yollar açılmadan ve çalışmalar bitmeden evlerinden çıkmamaları ve bunun yanında yola çıkmak zorunda kalan vatandaşların da gerek zincir, gerekse takoz gibi yardımcı ekipmanları yanında bulundurmalarını rica ediyoruz. Vatandaşlarımızın araçlarına zincir takmaları, hem kendi sağlıkları, hem de bizim yol güvenliğimiz için çok önemli bir husustur” dedi.

Ekiplerimiz il genelinde çalışıyor

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarına karşı müdahale için önceden planlamada bulunduğunu belirten Gençoğlu, “Bu planlama doğrultusunda ekiplerimizi yönlendirdik. Bugün yoğun şekilde Yuntdağ ve çevresinde, Spil Dağı’nda, Kırkağaç, Soma Demirci ve Gördes ilçelerimizde kar yağışları görüldü. Buralarda kapanan yollarımız oldu. Demirci ve Gördes’te hemen hemen bütün yollarımızı açtık. Yuntdağ bölgesinde de bütün yollarımızı açmak üzereyiz. Soma’ya ve Kırkağaç’a da iş makinelerimizi yönlendirdik. Devlet Kara Yolları’nda meydana gelen büyük bir kaza nedeniyle Soma ve Kırkağaç bölgesine araçlarımız biraz geç intikal edecektir. Ekiplerimiz bu gece sabaha kadar o bölgede de çalışma yapacak. Sabahleyin de şehir içinde buzlanma olan yerlerde tuzlama çalışması yapacağız” dedi.

Halkımız duyarlı olmalı

Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi

Manisalı vatandaşın mağdur olmamaları amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Gençoğlu, “Halkımıza en iyi şekilde yardımcı olmaya gayret ediyoruz. Bu bir afet durumudur. Bu gibi durumlarda halkımızın çok duyarlı olması gerekmektedir. Halkımıza duyarlılığı için teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim