MANİSA Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, il genelinde 111 mezarlıkta bakım ve temizlik çalışması gerçekleştirdi. Mezarlıkların manevi duygularımıza yakışır hale getirebilmek amacıyla çalışmaların yapıldığını belirten Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt çalışmaların il genelinde periyodik aralıklarla devam edeceğini ifade etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, il genelindeki eski ve yeni mezarlıklarda bakım çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Akhisar’ın Hamidiye Mahallesinden, Kula’nın Sandal Mahallesi’ne, Gördes’in Güneşli Mahallesi’nden Yunusemre’nin Sarıahmetli Mahallesi’ne kadar 17 ilçede 111 mezarlıkta bakım ve temizlik çalışmalarını tamamladı. İl genelini kapsayan çalışmalarda daire başkanlığına bağlı ekipler, mezarlıklarda bulunan ağaçları budarken, mezarların üstündeki yabani ve kurumuş otları da temizliyor. Devam eden çalışmalar hakkında bilgiler veren Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt, “Manisa Belediyesi’nin, Büyükşehir olmasıyla birlikte kapatılan beldelerde, mahalleye dönüşen köylerde ve ilçe merkezlerinde olmak üzere, il genelinde daire başkanlığımıza bağlı ekipler mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Mezarlıklarda temizlik çalışmaları devam ediyor

Bursa Ovası nasıl kaybedildi? Bursa Ovası nasıl kaybedildi?

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na vatandaşlar tarafından gelen dilekçeler doğrultusunda çalışmalara yön verdiklerini belirten Aykurt, “İl genelinde çok sayıda vatandaşımızdan mezarlıkların bakımları ile ilgili talepler alıyorduk. Bu doğrultuda vatandaşlarımızın talepleri, ilçe koordinatörlerimizin ve daire başkanlığımıza bağlı ekiplerin tespitleri doğrultusunda mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Manisalı vatandaşlarımızın mezarlıkları ziyarete geldiklerinde, ebedi istirahatgahlarımızı temiz görebilmeleri amacıyla devam eden çalışmalarımızda ekiplerimiz Şehzadeler İlçesi Tilki Süleymaniye Mahalle’sinde bakım ve temizlik çalışmalarına devam ediyor” dedi.

Mezarlıklara periyodik bakım

Mezarlıkların periyodik aralıklarla temizleneceğini vurgulayan Aykurt,” Mezarlıklar her zaman temiz ve düzenli olması gereken yerlerdir. Bu kapsamda mezarlıklarımıza daire başkanlığımıza bağlı ekipler tarafından periyodik aralıklarla temizlik ve bakım çalışması uygulayarak, mezarlıklarımızı manevi duygularımıza yakışır hale getireceğiz” diye konuştu.

Vatandaş çalışmadan memnun

Yıllardır bakımı yapılmamış mahalleye dönüşen köy mezarlıklarının Büyükşehir Belediyesi tarafından bakım ve temizlik çalışması yapılmasıyla mezarlıkların huzur veren bir görünüme kavuştuğunu dile getiren vatandaşlar, kabir ziyaretlerini artık daha temiz ve huzurlu bir ortamda gerçekleştirdiklerini belirterek gerçekleştirilen çalışmalar nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim