MANİSA Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliğiyle, kentte temiz çevre temiz insan projesi start aldı. Çevreye zarar veren atık pillerin ve atık yağların toplanmasını amaçlayan proje kapsamında, Manolya Meydanı’nda kurulan stantta vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.

Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir

 

Çevreye zarar veren atık yağlar ve atık piller için Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü harekete geçti. Temiz Çevre Temiz İnsan sloganıyla Manisalıları bilgilendirmek için Manolya Meydanına stant kuruldu. Stantta Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı İlknur Korkut ve Çevre Mühendisi Jale Ekici vatandaşlara bilgi verdi. Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, amaçlarının temiz bir Manisa olduğunu belirterek, “

Çevre Şehircilik Bakanlığının düzenlemiş olduğu 1-7 Mayıs tarihleri arasında Temiz Çevrem kampanyası dahilinde Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak atık yağları ve pilleri toplayarak çevreyi kirletmemeyi amaçlıyoruz. Atık yağların toplanmasını sağlayarak suların kirlenmesini önlemek istiyoruz. Çevreye zarar veren radyoaktif maddelerin dağılmaması için de atık pilleri topluyoruz. Vatandaşlar topladıkları atık yağları ve pilleri Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ve ilçe belediyelerine götürebilirler. Ayrıca 5 litre atık yağ getiren vatandaşlarımızı özendirmek amacıyla bulaşık deterjanı hediye ediyoruz. Biz bunu sosyal sorumluluk projesi kapsamında yapıyoruz. Bundan sonra yapacağımız çalışmalarda ilgili firmalarla iletişim kuruyoruz. Okullarda da pil toplama çalışmaları yapıyoruz. Gerekirse evden, muhtarlıklardan, okullardan toplama çalışmalarımız da başlayacak” diye konuştu.

İnsanlar Geçmişe Oranla Bilinçlendi

Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı İlknur Korkut da vatandaşlarda bilincin arttığını dile getirerek, “Çevre hepimiz için çok önemli. Herkesin temiz bir çevrede yaşama hakkı var. 1-7 Mayıs tarihleri arasında temiz çevre kampanyası plandı. Temiz çevrem kampanyası kapsamında bilinç oluşturmak için vatandaşları bilgilendiriyoruz. İnsanlar geçmiş yıllara oranla daha bilinçlendiler. Bu kampanyalarla bilinç daha da artıyor” dedi.

Kurulan stantta yetkililer atık yağlar ve atık pillerle ilgili broşürleri dağıtarak, vatandaşlara bilgi verdiler.

Editör: TE Bilisim