CELAL Bayar Üniversitesi (CBÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, 19'uncu dönem mezunlarını okulun bahçesinde düzenlediği törenle verdi. Soma maden şehitlerini unutmayan öğrenciler, 'Kalbimiz Soma'da' yazılı pankart açtı. 

CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2013 - 2014 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni, okul bahçesinde yapıldı. Törene Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kenan Erdoğan, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Göral, yüksekokul müdür yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Pınar Güzel ve Yrd. Doç. Dr. Murat Özşaker, yüksekokul bölüm başkanları, öğretim elemanları, emekli akademisyenler ve mezunların aileleri katıldı. Törende konuşan okul birincisi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Kevser Yılmaz, CBÜ BESYO'nun Türkiye'de kendini tanıtan bir okul olduğunu ve okuldan mezun olmanın gururunu yaşadığını söyledi. 

Törende konuşan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Göral, 2013-2014 eğitim öğretim yılı sonunda toplam 250 mezun verdiklerini belirterek, şu an Türkiye'de eğitim veren spor yüksekokulları arasında üst sıralarda yer alan okulun temel hedefinin, ilk sıraya yükselmek olduğunu belirtti. Doç. Dr. Göral, öğretim elemanı kalitesi ve yurt dışı hareketliliğinin hızla arttığı, nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği yüksekokuldan mezun olan öğrencilerin ve öğrenci ailelerinin haklı bir gurur yaşadıklarını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ise, tüm mezunları tebrik ederek, hayatlarının bundan sonraki döneminde başarılar diledi ve Türkiye'de kalitesini ispatlamış olan Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndan mezun olmanın önemini vurguladı. Törende BESYO öğrencileri Soma maden faciasında hayatını kaybeden maden işçelerini unutmadıklarını göstererek 'Kalbimiz Soma'da' yazılı pankart açtı. Konuşmaların ardından tören, yüksekokul ve bölümlerini dereceyle bitiren mezunlara plaketlerinin takdim edilmesi, tüm mezunlara mezuniyet belgelerinin verilmesi, meslek andının okunması ve kep atma ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim