Yılın belirli aralıklarında yapılacak toplantının ilki Saruhan Otel’de yapıldı. Strateji Geliştirme Müdürlüğü ve Kent Konseyi tarafından düzenlenen toplantıya Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Kılıç Kaya, Hakan Akgöl, birim müdürleri, Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan yönetim kurulu üyeleri,  Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, ulusal ve yerel basın kuruluşlarından gazeteciler ve köşe yazarları katıldı.

BEYİN FIRTINASI

Toplantının açılış konuşmasında Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, belediyenin kurulmasının ardından 7 aylık bir sürecin geçtiğini belirterek, “Bu süreç içerisinde büyük başarılara imza attık. Ben ekibim ile gurur duyuyorum. Yunusemre ilçesinin bir çok sorunu var. Manisa’nın ikiye bölünmesinin ardından Yunusemre şehrin en büyük ilçesi oldu. Yunusemre ilçesinin bir kalbi yok. İlçenin kent merkezi, çarşısı birçok alanı yok. Yapılaşmanın en hızlı geliştiği ve göçün olduğu bir ilçe. Başta imar olmak üzere bir çok sorunu çözmeye çalışıyoruz. TOKİ projesi ile bir hamle yaptık. Bazı projelerimizi sırası geldiğinde açıklayacağız. TOKİ bunlardan bir tanesiydi ve açıkladık. Bizler Yunusemre Belediyesi’nin gelişmesi içinde halkın, akil insanların ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerine önem veriyoruz. İnşallah bahar aylarında temel atma aşamasına gelmiş olacağız. Tabi bunları yaparken bir taraftan da halk ile bütünleşmeye, oda ve kurumlarla bütünleşmeye önem veriyoruz. Buradaki konsept sizlerin düşüncelerini ön planda bulundurarak daha yaşanılabilir bir Yunusemre’yi kurmak. Fikirlerin tartışıldığı bir toplantı arzu ediyoruz. Bu fikirler bize rehberlik edip ışık tutacaktır. En iyi biz biliriz mantığı bizde yok. En iyi farklı fikirleri alarak daha iyi işleri beraber yaparız diye düşünüyoruz. Ekibimizin Yunusemre için bir şans olduğunu düşünüyorum. Bu ekip ile çok daha iyi işler yapabiliriz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından basın mensupları Manisa’daki ve Yunusemre ilçesindeki sorunları ve sorunlar karşısında yapılacakları dile getirdi. Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ise her soruna karşılık düşüncelerini belirterek yapılması gerekenler hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediyesi’nin kültürel ve sosyal çalışmalara yönelik faaliyetler de gerçekleştirdiğini belirterek, “Çalışmalarımız ile Yunusemre Belediyesi Manisa’nın batıya açılan yüzü olacak. Ayrıca seçim zamanlarında vatandaşlarımıza hizmeti ayaklarına kadar götüreceğime dair söz verdim. Şuan belediye olarak çevre temizlik vergisi ve emlak vergisi alıyoruz. Bu dönemde yetiştiremedik ama önümüzdeki dönemde mahallelere gişe yaparak, hizmeti vatandaşın ayağına götüreceğiz. Yaşlı insanlarımız belediyeye kadar gelmek zorunda kalmayacak” şeklinde konuştu.

BATI KIŞLA KALKACAK MI?

Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisinde DEÜ öğrencileri ağırlandı Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisinde DEÜ öğrencileri ağırlandı

Yunusemre Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Batı Kışla olarak bilinen askeriye alanının şehrin dışına taşınmasına yönelik fikir üzerine ise Çerçi, “Askeri alanı çevreye kazandırmak uzun süreli bir proje. Bu büyük bir mesele. Yerel idarenin karar vereceği bir mesele değil. Hükümetin vereceği bir karar. Şehir içinde kalan askerilerin şehir dışına taşınması şeklinde hükümetin böyle bir projesi var. Bu projede henüz yasalaşmadı” dedi. Toplantının sonunda basın mensuplarıyla tek tek el sıkışan Çerçi, onlarla toplu fotoğraf çektirdi.

Editör: TE Bilisim