ALES sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak?

Öğretim Üyesi, Öğretim Görevlisi, Araştırma Görevlisi, Uzman, Tercüman ve Yüksek Öğretim Kurumlarında Öğretim Görevlilerine, Araştırma Görevlilerine, Uzmanlara, Tercümanlara ve Eğitim Öğretim Görevlilerine, Ülkemizde ve Ülkemizdeki Lisansüstü Eğitim Programlarına Giriş yurtdışında lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçimi.


2019'un ilk ALES'i 5 Mayıs'ta gerçekleşecek. Sınava en önemli belge, elbette sınava giriş belgesi ... Bu nedenle adaylara sık sık "ALES sınavına giriş yapılırken sertifika girilsin mi?" Sorusu soruldu. şekilli ...




ALES İNCELEME BELGESİ YAYINDA NEDİR?


ÖSYM tarafından ALES sınavına giriş belgeleri için yapılan açık bir açıklama yoktur. Ancak bu önemli belge sınavdan 10 gün önce ilan edilir. Mersin  Bu durumda, ALES sınavına giriş belgelerinin 26 Nisan'da adaylara sunulması bekleniyor.


ALES LİDER SORU?


Tokat’ın kalbi ‘TokFest’ ile atacak Tokat’ın kalbi ‘TokFest’ ile atacak

Sınavda adaylara sayısal ve sözlü sınavlar yapılır. Nicel test, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütmelerini ölçmek için 50 sorudan oluşur; Sözel sınav, sözel akıl yürütme becerilerinin ölçülmesini amaçlayan 50 sorudan oluşur.

Editör: TE Bilisim