Her gittiği mahallede büyük coşku ve sevgi ile karşılanan MHP Yunusemre Belediye Başkan Adayı Azmi Açıkdil, Spil Mahallesini ziyaret etti. Havai fişeklerle ve ıslıklarla spil mahallesi sakinleri tarafından mahalle girişinde adeta başkan gibi karşılanan Açıkdil, "Kenarda gibi duran Spil Mahallesi artık merkezde olacak çünkü çevreyolu yapıldı, Yeni Otogar hemen yakınınızda merkez artık bu tarafa doğru geliyor.Bu tarafa doğru imkanlar geldikçe de şehirleşme ve refah düzeyimiz artacaktır." diyerek Spil mahallesi ile ilgili yapacaklarını anlattı.
Biz Seni Canı Gönülden İstiyoruz
Açıkdil'i büyük ilgi ve sevgi ile karşılayan mahalle sakinleri, "Biz seni canı gönülden istiyoruz. İnşallah başkan olursun,kazanırsın. Başarılı olmanı çok istiyoruz" sözleriyle desteklerini dile getirirken,mahalledeki kadınlarda yolda yürüyen Açıkdil'e balkonlardan ıslık ve alkışlarıyla destek oldu.
Demokrasi Vatandaşa Hizmet Etmektir
Yoğun ilgi ile karşılanan MHP Yunusemre Belediye Başkan Adayı Azmi Açıkdil, Manisa Belediyesi'nin hazırladığı Kentsel Yenileme planının meclisten onay alamamasını eleştirdi. Açıkdil,"Manisamızın kenar mahallesi diyorduk biz buralara ama inanın biz imar planı yaptığımızda Manisa Belediyesi olarak burası merkez mahallelerden birisi olmuştu.Çevreyoluna kadar plan yapmıştık. O yaptığımız planda değerli fikğirler vardı.Ancak demokrasi bu demek değil.Vatandaşa hizmet etmek demektir.Vatandaşa yapılan işi,hizmeti engellemek değildir.Malesef mecliste çoğunluğu kaybedince plan iptal edildi. "dedi.
Tavuk Gide Gide Yumurtlar
Planın meclisten geçmemesine rağmen göreve geldiğinde ilk işinin Kentsel Yenileme'yi başlatmak ve iyi bir imar planı hazırlamak olduğunu söyleyen Açıkdil,planın iptal edilse de yarıda kalmayacağını söyledi.Açıkdil"Adamın biri pazardan tavuk almış arkadaşı da görmüş ya bu tavuk yumurtluyor mu? demiş. Tavuk alan adam ise; tavuk bu gide gide yumurtlar demiş.İşte planda kalmaz bu kadar insanımız vatandaşımız mutlaka yeni binalarda yeni sokaklarda caddelerde yaşaması için mutlaka plan yapmamız gerek biz kaldığımız yerden başlayacağız" diyerek kenarda gibi duran Spil Mahallesi'nin çevreyolu ve Yeni Otogar ile birlikte merkeze yaklaştığını sözlerine ekledi.
Değişen Dünya'ya Modern Kent
Spil mahallesindeki esnafı da ziyaret edip,hayırlı işler dileyen Açıkdil, "Artık Dünyamız farklılaştı.şehirler değişiyor insanlar değişiyor teknoloji çağındayız mutlaka bir plan yapmalıyız sağlıklı depreme dayanıklı modern doğalgalı evlerde yaşamamız lazım.Merkezdeki evlerle doğusundaki batısındaki evlerlee mutlaka yeni bir düzenleme yaparak evlerimizi yenilememiz gerekiyor.İnşallah altyapı hazır planlamayı daha da rahat yaparız.Zaten sizin ihtiyacınız olan bu asfaltları yaptık kaldırımları yaptık. Göreve geldiğimizde İnşallah dereyi kapatıp, altyapı çalışmalarını tamamlarız.Sonra da ardından çocuklarımıza sosyal ve yeşil alanlar içinde mutlu ve huzurlu yaşayabilecekleri bir istikbal hazırlarız."diyerek mahalle sakinleri tarafından alkışlar eşliğinde uğurlandı.
Editör: TE Bilisim