Açık Öğretim Lisesi'nde öğrenim gören öğrenciler için 3. dönem kayıt yenileme işlemleri bugün itibariyle başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencileri için 3. dönem kayıt yenileme işlemleri bugün itibariyle başladı. Peki AÖL 3. dönem kayıt yenileme işlemleri ne zaman bitecek? 3. Dönem kayıt yenileme işlemleri kimler yapabilir? AÖL 3. dönem hakkında merak edilen soruların yanıtını haberimizden inceleyebilirsiniz...

3. DÖNEM KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ BAŞLADI

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı 3. dönem kayıt yenileme işlemleri, 28 Nisan-12 Mayıs arası belirlenmişti. AÖL'ün iş takviminde yapılan değişiklik ile birlikte 28 Nisan olarak belirlenen kayıt yenileme başlangıç tarihi 26 Nisan Salı gününe alındı. Sınava girecek öğrenciler, AÖL 3. dönem kayıt yenileme işlemlerini 26 Nisan - 05 Mayıs tarihleri arasında kayıtlı olduğu eğitim merkezinden gerçekleştirebilecekler.

AÖL 2. DÖNEM SONU SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

3. DÖNEM KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİNİ KİMLER YAPABİLİR?

3. Dönem sınavlarına Açık Öğretim Lisesine kayıtlı, sınavın yapıldığı ilk gün itibariyle on yedi yaşını doldurmuş, on sekizden gün almış, 1 Temmuz 1999 ve daha önceki doğumlu ( 22/04/2016 tarih ve 4553525 sayılı Genel Müdürlük onayı) Aktif, Donuk ve Silik öğrenciler 3. Dönem kayıt yenileme yaptırmaları halinde sınava katılabilecekler.

Bursa Karacabey'de zabıtadan çocuklara eğitim Bursa Karacabey'de zabıtadan çocuklara eğitim

3. DÖNEM SONU SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencileri için 26 Nisan - 05 Mayıs tarihleri arasında alınan kayıt yenileme işlemlerinin ardından yapılacak olan 3. dönem sonu sınavları 11-12 Haziran 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu sınavın sonuçları ise 4 Temmuz 2016 tarihinde AÖL'ün resmi sitesinden duyurulacak.

Editör: TE Bilisim