MANİSA Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılı ilk meclisinde bu sene 475.si düzenlenecek Uluslararası Mesir Festivali’nin de bütçesi belirlendi. Festivale bu yıl Büyükşehir Belediyesi 1 Milyon TL, Yunus Emre ve Şehzadeler Belediyeleri de 300 er bin TL katkı sağlayacak.

Bu yıl 475. kez düzenlenecek Uluslararası Manisa Mesir Festivali’nin bütçesi belli oldu. Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısında görüşülen festival bütçesi, 1 Milyon 600 bin TL olarak belirlendi. Oylama öncesinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, festivale Büyükşehir Belediyesi’nin 1 Milyon TL bütçe ayırdığının altını çizerek, “Bu yıl Büyükşehir Belediyesi, Yunus Emre ve Şehzadeler Belediyesi ile birlikte Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği olarak festivale destek veriyoruz. Yunusemre Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi 300 er bin TL katkı sağlayacak. Toplamda bütçemiz 1 Milyon 600 bin TL olacak. Mesir derneği de festivalde saçılacak mesirin yapımı noktasında destek verecek. Festivalin şimdiden ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Her yıl üzerine koyarak bu festivalin geliştirilmesi taraftarıyız. Çünkü Manisa’nın tanıtımı noktasında önem taşıyor” dedi. Konuşmaların ardından Mesir Festivali’nin bütçesi oy birliği ile kabul edildi.

Otomotiv satış sonrası pazarında artış beklentisi Otomotiv satış sonrası pazarında artış beklentisi

İlçelerde Sahip Çıkmalı

Mesir Festivali bütçesinin kabul edilmesinin ardından konuşan Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü ise festivale ilçelerinde destek vermesi gerektiğini söyledi. Tüm ilçe Belediye Başkanlarını festivale sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Güzgülü, “Biz Demirci’de, Gördes’te yaşayan halkımızı da festivalde görmek isteriz. Burada başkanlarımıza görev düşüyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim