MANİSA Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezinde devam eden projelerinden Kent Park, Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu ile Ulutepe Peyzaj Projesi’nin, 475. Uluslararası Manisa Mesir Festivali’nde açılışlarının yapılacağı belirtildi. Kent Park projesinde son aşamaya geldiklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Mesir Festivali’nde yapacakları açılışlarla festivale renk katacaklarını söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Ulucami bölgesinde tarihi dokuyu gün yüzüne çıkarmak için başlattığı çalışmaların aşamalarından bir tanesi olan Ulutepe Peyzaj Projesi, Güzelyurt Mahallesi’nde 170 dönümlük alan üzerine inşa edilen Kent Park ve yine Güzelyurt Mahallesi’nde Spor Lisesi’nin yanında yükselen Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu projeleri, 475. Uluslararası Manisa Mesir Festivali haftasında açılacak. Göreve geldikleri ilk günden itibaren kentin ihtiyaçları doğrultusunda hizmetler ürettiklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 475. Uluslararası Manisa Mesir Festivali’ne yapacakları açılışlarla renk katacaklarını söyledi.

MASKİ, Değnekler Mahallesini sağlıklı altyapıya kavuşturuyor MASKİ, Değnekler Mahallesini sağlıklı altyapıya kavuşturuyor

Rüya proje lalelerle renk katacak

Açılışı yapılacak olan projeler hakkında bilgiler veren Başkan Ergün, “Güzelyurt Mahallesi’nde 170 dönümlük alan üzerine inşa ettiğimiz ve rüya proje dediğimiz Kent Park projemizde artık sona geldik. İçerisinde süs havuzları, dev çocuk oyun grupları, bisiklet yolları, kafeteryalar, paten ve buz pistleri gibi vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirebilecekleri çok sayıda sosyal alanın olduğu projemiz, 475. Uluslararası Manisa Mesir Festivali haftasında lale bayramı havasında açmayı planlıyoruz. Şimdiden Manisa’mıza hayırlı olsun” dedi.

Manisa’yı Ulutepe’den seyredin

Ulucami bölgesinde tarihi dokuyu gün yüzüne çıkaran kamulaştırma çalışmalarının bir parçası olan Ulutepe Peyzaj Projesi’nin de yine festival haftasında açılacağını belirten Başkan Ergün, “Ulutepe ve Ulucami bölgemiz, Manisa’mızın adeta çatısı konumunda bir bölge. Bu bölgeyi yüksek katlı binalarla kapatmak yerine, vatandaşlarımızın nefes alabilecekleri alanların olduğu bir bölge olması için imar planı düzenlemesi yapmıştık. Ardından yaklaşık 16 milyon TL’ye ulaşan kamulaştırma çalışmalarımızı da tamamlar tamamlamaz, hemen Ulutepe peyzaj ve yeşil alan düzenlemesi projemizin startını vermiştik. Gelinen noktada aydınlatmalarıyla, seyir teraslarıyla, yeşil alanları ve süs havuzlarıyla Manisa’mız yepyeni ve ferah bir sosyal alana daha kavuşmuş olacak. Kentimize şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

Spor salonu eksikliğine önemli katkı

Göreve geldikleri ilk günden itibaren özellikle gençlerin spora teşvik edilmesi hususuna önem verdiklerini ve buna bağlı olarak tesisleşme hamlesi başlattıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, Manisa’nın ihtiyacı olan Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Salonu projesinin de tesis eksikliğine önemli bir katkı sağlayacağını söyledi. Ergün, “Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu projemiz 5 bin 500 metrekarelik inşaat alanı üzerinde bulunuyor. İçerisinde spor salonu ve 5 kulvarlı kapalı yüzme havuzunun yanı sıra, bin 500 kapasiteli tribünü, çocuk havuzu, 145 metrekarelik alana sahip kafeterya, 100 metrekarelik kondisyon salonu, idari bina ile birlikte 100 araçlık otopark da mevcut. Ayrıca yine projemiz içerisinde 145 metrekarelik alan üzerinde bir bale salonu da yer alacak. Yaklaşık 4,5 milyon TL’ye mal olan bu projemizi de yine diğer iki projemizle beraber açılışını yaparak, Manisa’mıza kazandıracağız” dedi.

Editör: TE Bilisim