İYİ Partili Eryılmaz, “Görevde kaldıkları 20 yılda Türkiye'yi 50 yıl geriye götürdüler” İYİ Partili Eryılmaz, “Görevde kaldıkları 20 yılda Türkiye'yi 50 yıl geriye götürdüler”

Benzine bu gece yarısından itibaren 20 kuruş indirim geliyor. İndirim pompaya da yansıyacak. Benzine geçen hafta da 17 kuruş indirim yapılmıştı.

Bugün akşamdan itibaren benzine litre başına 15-20 kuruş arasında indirim yapılacak. Milyonlarca vatandaşın yüzünü güldürecek bu indirimin bu akşamdan itibaren uygulanacağı açıklandı. Dünyada ham petrol fiyatlarının 85 dolardan 72 dolara inmesi ve dolardaki düşüşle geçen hafta litrede 17 kuruş indirim yapılan benzinde bir müjde daha. Sektör temsilcileri, bugün akşamdan itibaren benzinde litre başına 15 ila 20 kuruş arasında indirim yapılacağını belirtti. İndirim direkt pompaya yansıyacak. Mayıs ayından bu yana akaryakıtta döviz kuru artışının etkisini vatandaşa yansıtmamak için eşel mobil sistemi uygulanmaya başlanmıştı. Bu sistemle kur artışı ÖTV'den karşılanıyordu. Eşel mobil uygulaması benzinde sona erdi. Motorinde de devletin ÖTV alacağının iki hafta içinde tamamlanması bekleniyor. Kasım sonu itibarıyla motorinde de 25 kuruşluk indirimin pompaya yansıtılacağı söyleniyor.

Editör: TE Bilisim