İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Eryılmaz açıklamasında, İstanbul Sözleşmesi’nin önemine vurgu yaparak, şiddete uğrayan kadınların haklı mücadelesini her zaman destekleyeceklerinin sözünü verdi.

Başkan Eryılmaz, 25 Kasım'ın tarihi sürecinden bahsederek: "Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Öncelikle bu günün tarihinden bahsedelim. 25 Kasım 1960'ta Dominik Cumhuriyeti'nde diktatörlüğe karşı mücadele eden üç kız kardeş Patria, Minerva, Maria Mirabel'in cesetleri bir uçurumun dibinde bulundu. Mirabel kardeşlerin, tecavüz edilerek vahşice öldürüldüğü ortaya çıktı ve onlar diktatörlüğe karşı mücadelenin sembolü oldu. Bütün dünyada yankı bulan bu gelişmeler karşısında Birleşmiş Milletler 17 Aralık 1999'da, 25 Kasım'ın "Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü" olarak benimsenmesine karar verildi" dedi.

KADIN CİNAYETLERİNE VURGU YAPTI Kadın cinayetlerine dikkat çeken İYİ Partili Eryılmaz: "2000 yılından bu yana her 25 Kasım günü kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratılmaya çalışılıyor. Fakat ne yazık ki ülkemizde hala ciddi bir şekilde kadınlara şiddet uygulanıyor, kadınlar öldürülüyor. Ocak ayından Kasım ayına kadar 246 kadın vatandaşımız erkekler tarafından öldürüldü, 171 kadın vatandaşımızın ise ölümleri şüpheli" diyerek vahim tabloyu gözler önüne serdi.

'İSTANBUL SÖZLEŞMESİ DEĞİL, AİLE İÇİ ŞİDDET EVLİLİĞİ BİTİRİR' İstanbul Sözleşmesi'nin önemine vurgu yapan Başkan Eryılmaz, Manisa'da faaliyet gösteren 50'ye yakın sivil toplum kuruluşunun 'İstanbul Sözleşmesi kaldırılsın' söylemine tepki gösterdi. Başkan Eryılmaz: "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi ya da bilinen adıyla İstanbul Sözleşmesi'ne ev sahipliği yapan ve ilk imzalayan ülke olan Türkiye'de bu denli kadına yönelik şiddet ve cinayetin olması kabul edilemez. Türkiye'de 2010 ve 2019 yılları arasında kadın cinayetlerinin düşüş gösterdiği tek yıl, İstanbul Sözleşmesi'nin imzalandığı 2011 yılıdır. İstanbul Sözleşmesi'nin maddelerini uygulayıp kadına yönelik şiddeti ve cinayeti azaltmamız ve yok etmemiz gereken yerde, ülkenin iktidar partisi sözleşmenin feshedilmesini istiyor. Ne yazık ki dün Manisa'da faaliyet gösteren yaklaşık 50 STK yaptığı ortak basın açıklamasıyla İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasını istiyor. Dün yaptığı açıklamada son 9 yılda İstanbul Sözleşmesi sebebiyle 3 milyon ailenin yuvasının dağıldığını savunan Memur-Sen Manisa Temsilcisi Mesut Öner'e; o ailelerin yuvasının dağılma sebebi İstanbul Sözleşmesi değil, aile içi şiddettir diyoruz" ifadelerini kullandı.

Şiddet gören kadınların haklı mücadelesinde her zaman destek vereceğini söyleyen İYİ Partili Eryılmaz: "Buradan tüm şiddet gören kadın vatandaşlarımıza haklı mücadelelerinde daima yanlarında olduğumuzu bildiriyor ve kadına yönelik şiddetin son bulması için elimizden ne geliyorsa yapacağımızın sözünü veriyoruz. İstanbul Sözleşmesi'nin maddeleri uygulanmalı ve adalet sağlanmalıdır. İstanbul Sözleşmesi yaşatır" diyerek açıklamasını noktaladı.

Editör: TE Bilisim