Okul Sporları Gençler Tenis Grup müsabakaları Manisa'da başladı Okul Sporları Gençler Tenis Grup müsabakaları Manisa'da başladı
Bölgemizin en büyük geçim kaynağı tarım büyük tehdit altında. Pamuktan üzüme birçok ürünün yetiştirildiği hem çiftçinin hem de ülkenin en büyük gelir kaynağı Gediz Ovası'nı besleyen su kaynakları zehir saçıyor. Türkiye'nin en büyük ovalarından birisi olan Gediz'in kalbine yerleştirilen sanayi kuruluşlarının zehirli atıkları, tarımsal sulamada kullanılan kanalları yanına yaklaşılmaz hale getirdi.
Aşağı Çobanisa'da incelemelerde bulunan İYİ Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Çelik; "Sadece Manisa'mızın değil, ülke ekonomimizin en büyük değerlerinden olan Gediz Ovası sulama kanallarına fabrikalardan atılan zehirlerle günden güne yok oluyor. Çiftçimiz tarlasını sulayamaz hale geldi zamanında tarlalar sulansın diye açılan kanallar fabrikaların zehirli atıkları nedeniyle pislik yuvasına döndü. Bugün bırakın sulama yapmayı yanından geçerken kokudan nefes alınmıyor. İçinde canlı barınmayan kanallardan tarıma can vermesini beklemek imkansız. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlükleri çiftçinin feryadına kulak vermeli. Hasat zamanı çıkıp fotoğraf vermekle bu iş olmaz. Buralara devlet sahip çıkmaz vatandaşın hakkını korumazsa çok değil yakın gelecekte tarım diye bir şey kalmaz. Zehri saçan firmalara gücünüz mü yetmiyor? Yoksa aranızda bizim bilmediğimiz bir çıkar ilişkisi mi var? Tarımın başkenti Gediz'in dibine fabrikaların yerleşmesine sessiz kalmanızdan çiftçiyi zengini tercih ettiğinizi mi anlamalıyız? Bütün Dünya su kaynaklarının azalması nedeniyle geleceğe dönük projeler üretirken, biz geleceğin en büyük ekonomik değeri olacağı söylenen tarım alanlarının dibine zehir döküyoruz. Yetkilere sesleniyoruz. Gediz'i besleyen su kanallarına yönelik kurtarma projeniz var mı? Manisa'da bu gidişle 5 yıl sonra tarımı nerede görüyorsunuz? Hadi kendi vatandaşınıza zehirle sulanmış besinleri yedirdiniz, layık gördünüz. Ancak bu bölgede ciddi bir ihracat var. Farkında mısınız bu şekilde ihracat olmaz. Zaten ciddi bir su kaybı yaşıyoruz. Kapalı sisteme geçilmediğinden, tarımın geleceğine yönelik politikalar üretmediğinizden buharlaşma sebepli su kaybımız büyük. Var olan suyu da zehirlediğimizde sonu nereye varır artık düşünmek, tehlikenin farkına varmak gerekiyor. Biz burada yaşıyoruz, gelecekte de çocuklarımız Gediz'in ekmeğini tüketecek. Göz göre göre tarımın yok edilmesine sessiz kalamayız." dedi.

Editör: TE Bilisim