Yaşam

Tir tir titretecek havaların gelmesine günler kaldı

Meteoroloji kahini olarak bilinen Kerem Ökten, Türkiye için kışın geleceği tarihi verdi, tir tir titretecek havaların gelmesine günler kaldığını duyurdu. Meteoroloji'den ise 18 il için 'sarı' kod uyarı geldi.

Ülke genelinde havalar soğudu. Kış artık kendini göstermeye başladı. Peki, önümüzdeki günlerde hava durumu nasıl? Meteoroloji kahini olarak bilinen Kerem Ökten'den son hava tahminleri geldi. İşte o kritik açıklamalar...

Sosyal medyadan dikkat çeken bir paylaşımda bulunan Ökten, "Artık havalar giderek soğuyor. 21 Ekim Cuma günü Türkiye'ye kış gelebilir" ifadelerini kullandı.

Ökten'in açıklamaları şöyle: "21 Ekim Cuma günü Türkiye'ye Kış gelebilir. Gece sıcaklıklar tek hanelere düşebilir. Yakından takip ediyorum. Artık havalar giderek soğuyor." "İzmir'de Pazartesi ve Salı rüzgar kuvvetli esecek... Bursa'da sıcaklığın gece 3 dereceye kadar düşme ihtimali var..."

"18 ve 19 Ekim açık hava etkinliği için Ülke genelinde en güzel 2 gün hava ılık olacak. Yağış yok. 20 Ekim'de erken Kış geliyor. Sıcaklıklar kuzey ve iç kesimlerde geceleri tek hanelere düşecek. Sabahları mont giymek gerekecek..."

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise 18 il için 'sarı' kod uyarısında bulundu. Yetkililer de, ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }