MANİSA'nın Sarıgöl İlçesi'nde, çekirdekli Trakya İlkeren türü üzüm, 25 gün önceden olgunlaştı. Sarıgöllü çiftçinin temel geçim kaynağı Sultaniye üzümünün hasadına da Ağustos'un 20'sinde başlanacağı açıklandı.

Sarıgöllü üzüm üreticisi olan Fatih Akın'ın evinin önüne diktiği çekirdekli, sofralık 'Trakya İlkeren' türü üzüm 25 gün önceden olgunlaştı. Üzüm üreticisi Akın, "Sarıgöl'de ilk olgunlaşan üzüm, Trakya İlkeren oldu. Oysa bu tür üzümler, 25 gün sonrası olgunlaşır. Evimin önünde güneş ile erken buluşması sonucu üzüm erken olgunlaştı. Ben ve komşularım da, hayret ettik. En güzel yanı erkenden dalından üzüm yemek" dedi.

SULTANİYE'NİN HASADI AĞUSTOS'UN 20'SİNDE Ağustos ayının 20'sinden sonra üzüm hasadına başlanacağını belirten Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Sarıgöl ve çevresinde 85 bin dekarlık alan üzerinde çekirdeksiz Sultaniye üzüm yetiştirilmektedir. Bu yıl üzümlerimiz çok güzel üzüm üreticilerimiz doğa şartlarına göre tarımsal ilaçlamalarını yapmaktalar. Sarıgöl'de Sultaniye üzümlerinden ayrı olarak, çekirdekli üzüm türleri de yetiştirilmektedir. Sarıgöl'de sofralık çekirdekli üzüm türleri de giderek yaygınlaştı. Dağlara çiftçiler tesviye ederek üzüm bağı dikimlerini çoğaltmaktadır." dedi.
Editör: TE Bilisim