MANİSA'da, un fiyatlarındaki artış gerekçe gösterilerek 75 kuruş olan ekmek fiyatı alınan kararla 90 kuruşa yükseltildi. Yapılan zamma rağmen yeni fiyattan memnun olmayan fırıncılar, ekmeğin en az 1 liradan satılmasını istedi. 

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından kentteki yeni ekmek fiyatı belirlendi. 75 kuruştan satılan ekmeğin fiyatı 90 kuruşa yükseldi. En son zammın 2012 yılının Haziran ayında yapıldığını belirten fırıncılar ise artıştan memnun olmadı. Girdi fiyatlarının çok yüksek olduğundan yakınan fırıncılar, ekmeğin en az 1 lira olmasını istedi. Sektörünün zor günler geçirdiğini belirten MTSO Unlu Mamulleri İmalatı ve Ticareti Komitesi Üyesi Mehmet Yılmaz, un fiyatlarındaki yükselişe dikkat çekti. Yılmaz, "2012'den bugüne kadar özellikle buğday ve un girdilerine baktığınız zaman yüzde 37 ile yüzde 41 arasında bir fiyat değişkenliği oldu. Geçen sene ülkemizdeki buğday üretiminin yüzde 30'u kaliteliydi. Geriye kalan yüzde 70'i hayvansal olarak değerlendirildi. Dolayısıyla dışarıdan ithal buğday söz konusu oldu. En sonunda Rusya Federasyonu'nun ocak ayında Türkiye'ye buğday ithalatını yasaklamasından dolayı rakamlar çok yükseldi. Çuvalı 41-42 lira arasında seyreden un fiyatları 61-65 bandına yükseldi" dedi. 

Buğday hasat sezonuna umut bağladıklarını dile getiren Yılmaz, 90 kuruşun yeterli olmadığını ancak sezonun iyi geçmesi halinde fırıncıların daha rahat edeceğini ifade etti. Yılmaz, "Fırıncıların durumu iyi değil. Eğer undaki artışı sabit tutamazsanız devamlı yükseliş trendinde oluyor. Bu fiyat, girdi meselesi. Eğer umduğumuz gibi olmazsa bu alınan fiyat da yetmez. Belki 1 lira 1.5 lira olabilir. Bu artış yeterli değil. Bizimki ekonomik verilere göre değerlendirilmiş olan fiyatlar. Önümüzdeki buğday hasadını gördükten sonra daha net bir tablo ortaya çıkacaktır" diye konuştu. 
Editör: TE Bilisim