MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Saruhan Otel’in yanında bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait arsanın satışından elde edilen gelirin 17 ilçeye eşit şekilde dağıtılması için Büyükşehir Belediye Meclisi’ne önerge vereceklerini bildirdi. Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz’ün Ak Parti Grubu’nda gündeme getirdiği, ancak grupta kabul görmeyen önergeye sahip çıktıklarını belirten Başkan Ergün, önergeyle 17 ilçenin ekstra gelir elde edeceğini söyledi.

Saruhan Otel’in yanında yer alan ve mülkiyeti Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan arsanın satışıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, atıl durumda olan arsanın satışı ve satıştan elde edilecek gelirin 17 ilçeye eşit bir şekilde dağıtılması yönünde Mart ayı Büyükşehir Belediye Meclisi’ne önerge vereceklerini söyledi. Konuyu ilk olarak Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz’ün AKP grubunda gündeme getirdiğini, ancak AKP Grubu’nun önergeyi dikkate almadığını öğrendiklerini belirten Başkan Ergün, “AKP Grubu, Gölmarmara Belediye Başkanı'nın arsa satışlarından elde edilecek gelirin yüzde 55'inin sadece iki ilçe belediyesi yerine 17 ilçe belediyesine eşit şekilde pay edilmesine dair hazırladığı önergeyi meclis gündemine getirmedi. Buradan açıklamak istiyorum. Değerli Başkanımız Sayın Kamil Öz’ün AK Parti grubu tarafından ortadan kaldırılan önergesini önümüzdeki ay MHP grubumuz meclis gündemine getirecek. Böylelikle Manisa Merkez’deki iki arsada üretilecek devasa kaynak 17 ilçemize de eşit şekilde dağıtılmış olacak” dedi.

İlçe belediyeleri rahat bir nefes alacak

Göreve seçildikleri ilk günden itibaren Manisa’yı 17 ilçesiyle birlikte ayrım yapmadan yöneteceklerinin sözünü verdiklerini hatırlatan Başkan Ergün, Büyükşehir Yasası ile gelirleri önemli ölçüde azalan ilçe belediyelerinin Meclis’te gündeme getirecekleri önergeyle rahat bir nefes alacağını da belirtti.

Editör: TE Bilisim