Arnavutluk’tan Manisalı İşadamlarına davet var Arnavutluk Büyükelçisi Genci Muçaj, Manisalı İşadamlarını yatırım için ülkesine davet etti. 475. Mesir Macunu Festivali programı çerçevesinde Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen programda atılan Türkiye-Arnavutluk ilişkileri yeni bir boyut kazandı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 71. Genel Kuruluna katılmak için Ankara’da bulunan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil ve Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Ankara programları çerçevesinde Arnavutluk Büyükelçisi Genci Muçaj’ı makamında ziyaret ettiler. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Altuntaş ve Manisa Ticaret Borsası Meclis Üyesi Taner Özalp’ın da yer aldığı ziyarette iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda yapılması gereken çalışmalar görüşüldü. Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ticaret hacmini artırılması için ikili görüşmelere hız verilmesi gerektiğini belirten Arnavutluk Büyükelçisi Genci Muçaj, ‘Manisalı işadamlarının Arnavutluk’taki yatırım olanaklarını görmeleri gerektiğini düşünüyorum. Ülkemizde yatırımcılar için destekler bulunuyor. Bu desteklerden Manisalı işadamlarımız da faydalanabilir. Bunun için iki ülke işadamlarımızı bir araya getirmeliyiz’ diye konuştu.
  1. Mesir Macunu Festivali için geldiği Manisa’da yakın ilgi ile karşılanmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Büyükelçi Musaj, ‘Öncelikle Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Adnan Erbil’e şahsıma göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ederim. Manisa’da başlayan dostluğumuz, Ankara’ya kadar uzandı. Bu dostluğu ticarete yöneltmek için de çalışmalara başladık. Manisa’da başlayan olumlu ilişkilerin meyvelerini yapacağımız çalışmalarla önümüzdeki yıllarda alacağımıza inancım tamdır’ dedi.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, oda olarak üyelere yönelik yurt dışı programlar yaptıklarını belirterek, ‘Bizler işadamlarımıza yeni pazarlar yaratmak için organizasyonlar düzenliyoruz. Sayın büyükelçimizin davetini en kısa sürede değerlendireceğiz. Manisalı işadamlarımızdan oluşan bir heyet ile Arnavutluk’taki iş ve yatırım olanaklarını incelemek için bir program organize edeceğiz’ dedi.  

Editör: TE Bilisim