Bursa'dan TEKNOFEST'e rekor katılım Bursa'dan TEKNOFEST'e rekor katılım
Okul öncesi dönemden itibaren çocukların sporla tanışması vakitlerini spor yaparak geçirmeleri çok önemlidir. Spor vücudumuzun sağlıklı gelişimi için çok yararlı bir aktivitedir. Okul öncesi dönemden başlayarak spor yapma alışkanlığı kazanmaları ve ilerleyen yaşlarda da bunu devam ettirmeleri sağlıklı bir yaşam için en önemli unsurdur. Spor yapma alışkanlığı kazanarak gelecek yaşlarda oluşabilecek her hastalığın biraz daha önüne geçilmiş olur. Kasların güçlenmesinden başlayarak kemiklere, organların gelişimine, zihinsel, fiziksel birçok gelişime katkısı çok büyüktür. Sporun çocuklara faydası göz ardı edilemeyecek kadar fazladır ve erken yaşlarda spor yapma alışkanlığı edinilmesi çocukların hangi spora daha eğilimli olduğunu bulmayı da kolaylaştırdığı gibi ilerleyen yaşlarda edinebilecekleri kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını da sağlıyor. Galatasaray Spor Okulları çocuklar için okul öncesi dönemden başlayarak birçok spor eğitimini hizmete sunmaktadır. Jimnastik Kurslarının Çocuklar Gelişimi Üzerindeki Etkileri Erken yaşta jimnastik kursu almaya başlayan çocuklar hayatlarının ilerleyen yaşlarında oluşabilecek pek çok rahatsızlığı onların oluşmasına imkan vermeden ortadan kaldırırlar. Vücudun gelişmesinde, kasların, kemiklerin güçlenmesinde, kuvvetlenmesinde, sinir kas koordinasyonunun gelişmesinde ve sürat konusunda pek çok faydası olan jimnastik sporu çocukların ilerleyen yaşlarda başka sporlara da yöneldiğinde hiç zorlanmadan öğrenmelerine katkıda bulunur.  Sporların altyapısı görevini üstelenen jimnastik iyi antrenörler ile doğru bir program uygulanarak çalışıldığında çocuklarda esneklik, çabukluk, kuvvet ve koordinasyon gibi fiziksel özellikleri kazandırdığı gibi koordinasyonların da zihin yönlendirmesi ile olduğundan zihinsel açıdan da büyük olumlu etkileri olur. Fiziksel uyumun sağlamasın açısından en uygun sporlardan birisi olan jimnastik
  • Duruş bozukluklarının giderilmesi
  • Denge sorunlarının aşılması
  • Çocukların daha sosyal olmaları
  • Çocukların dışa dönük olmaları
  • Girişken ve aktif olmalarına
  • Hiperaktif çocukların daha sakin davranmasında
  • Sorumluluk bilincinin aşılanmasında ve artmasında
  • Farklı alanlarda da başarılar göstermesinde
  • Vücutlarını daha etkin ve dengeli kullanmalarını sağlamakla birlikte maddeleştiremeyeceğimiz kadar çok faydası bulunmaktadır. Galatasaray Spor Okulları çocukların üzerindeki sporun inanılmaz etkilerini bildiği için spor kurslarını birçok alanda hizmete sunmuştur.
Jimnastik kursu kayıtlarını kaçırmamak için bu: http://galatasaraysporokullari.istanbul/jimnastik-okulu-kursu/ sayfayı tıklayın. Çocuklarda Yüzme Eğitimleri Jimnastiğin yanı sıra yüzme kurslarının da çocuklar üzerinde inanılmaz etkileri olmasından dolayı jimnastik eğitiminden hemen sonra gelen yüzme kursu da çocuklar için mükemmel bir fırsat halini alıyor. Sağlıklı gelişimin en yakın dostu olan spor erken yaşta alışkanlık haline getirmemiz gereken aktivitelerden birisidir. Erken yaşta alışkanlık haline getirildiğinde hayatın her alanındaki büyük olumlu etkilerini hemen fark edilir. Spor yaparken fark etmeden kazanılan özellikler spora düzenli olarak devam edildiği takdirde büyük oranda gelişir ve güçlenir bundan dolayı çocukların gelişme çağları yeni başlamış ve çok hızlı ilerlerken spor yapmaları çocukların üzerindeki sporun etkilerinin daha hızlı olması anlamına gelir. Bu alanda çocukların erken yaşta yüzme kursu almaları büyük oranda önem arz eder. Yüzme birçok kasın aynı anda hareket ettirilmesiyle olduğundan dolayı vücudun her bir noktasına etki etmektedir. Suyun insanlar üzerinde adeta bir topraklama etkisi olmasından dolayı insan üzerindeki kötü enerjileri de almaktadır. Galatasaray Spor Okulları güvenli ve hijyenik tesisleri ile yüzme eğitimleri de vermesinden dolayı çok güzel imkanlar sunar.

Editör: TE Bilisim