Su hayattır, hayat güzel...
Gelmez dediğimiz, bize hasretini yaşatan yaz ayları sonunda geldi. Ama insaoğlu işte, hiçbir şeyden tam anlamıyla memnun olamaz. Şimdi de kaburucu sıcaklar kapıyı çalma nezaketini göstermeden alnımızdsn ter olarak akıyor adeta. Adana'dan bildiriyorum, şehir alev alıyor. E bu konu da tabii ki su tüketiminin gerekliliğine bağlanır. Su her zaman önemli elbet ama sıvı kaybını yaşadığımız yaz aylarında özellikle önem taşıyor.

Suyun gücü

Su, vücudumuzda pek çok hayat fonksiyonun dengesini sağlayan en güçlü silah. Korktuğunda su içersin iyi gelir, başın ağrır su içersimn iyi gelir. Gelir de gelir... Bunlar toplumun oluşturduğu faideli bilgiler ansiklopedisi bilgilerinden. Bir de fizyolojik bilgiler var. - Su, besin maddelerinin hücrelere taşınmasını sağlar. - Hormon, enzim ve kan hüvcrelerinin taşınmasını sağlar. - Atık maddelerin atılmasını sağlar. - Derimizin nem dengesini korur. - Vücut ısısını dengede tutar. Ve daha sayfalar dolusu birçok faydası vardır. Siz günde vücudunuzun ihtiyaç duyduğu kadar su için, yeter.

Doğru bilinen yanlış

Su başlı başına içecektir. Başka hiçbir sıvı onun yerine geçemez. Lütfen buna dikkat edin ve şu kavurucu sıcaklarda bol bol su içmeyi ihmal etmeyin. Kadinvekadin.net özel haberidir.

Editör: TE Bilisim