ÇOK SADE ANLATIM İLE ÖZGÜVEN KAZANMANIN YOLLARI ÇOK SADE ANLATIM İLE ÖZGÜVEN KAZANMANIN YOLLARI

Bir an için ailenizden tutunda satış yapacağınız müşteriye kadar istediğiniz zaman istediğiniz kişiyi ikna edebildiğinizi hayal edin. Böyle bir dünyada yaşamak ister misiniz ? Elbetteki her normal insan gibi evet cevabı verirsiniz bu soruya. Peki ikna etmek için illa bazı yılışık esnaf ve satıcılar gibi geveze ve yılışık bir insan olmak zorunda mıyız ? Elbetteki hayır.Bugün size gizli ikna tekniklerinden biri olan "aynalama" yı anlatıyorum kahvenizi alın ve gelin. :) 

 

   Öncelikle iknanın bir sürü yöntemi vardır.Ama ben şuan, sadece bedeninizle ikna etme ihtimalinizi arttıracak ve karşı tarafda hoş bir yakınlık sağlayacağınız "aynalama" yı anlatıyorum

 

 Başka bir şehirde üniversitede, yurtta yada kışlada ister istemez yalnızlık duygusuyla Manisalı olan insanlarla hemşehrilik adı altında hemen arkadaş oluverirsiniz. Bazen yeni bir ortamda sizinle aynı siyasi görüşten olan yada aynı futbol takımından olan insanlarla aranızda bir bağ olur. İşte bu psikolojiden hareketle reklamcılar ve satıcılar bu tekniği kullanır. Ama birazdan anlatacağım teknik daha gizli bir teknik. İlla sırnaşık şekilde "vay hemşehri çıktık" demenize gerek kalmayan daha etkili bir silah bu.

 

  •İnsan kendine benzeyeni yada olmak istediği gibi olanı sever•

 

  İlk olarak ikna etmek istediğimiz müşteri yada hoşlandığımız kişiyle iken karşılıklı durmaya yada karşılıklı oturmaya özen gösterin. Karşı taraf konuşurken hız tonu ve tonlamasına dikkat edin. Hemen değil yavaş yavaş onun ses tonundan ve hızından konuşmaya başlayın. Karşımızdaki kişi örneğin ellerini göğsünde birleştirmişse bizde bi kaç saniye sonra ellerimizi taklit ettiğimizi belli etmeden birleştiriyoruz. Kişi kafasını kaşıdıysa bizde biraz sonra kaşıyoruz. Belli etmeden en az 5 dakika hareketlerini taklit ediyoruz. Karşımızdaki kişinin bilinçaltında şu yankılanır " Sanki ruh ikizim, ne kadar da anlıyor beni, bu kişiyi bir yerden tanıyorum"

 

Taklit etmeniz size yeterli geldiyse takliti bitirin. Bittikten sonra bu sefer taklitten çıkıp kafamızı kaşıyoruz veya başka bir hareket yapıyoruz. Eğer bir kaç saniye sonra karşı tarafda farkında olmadan aynı hareketi yaparsa evet aynalamayı başardınız. Ve karşı tarafın kafasında olumlu bir imajınız var artık. Şimdi sıra diğer tekniklerde. Başarılar :)

Editör: TE Bilisim