GÜNDEM

Büyükşehir ‘Yalnız Değilsin’ Dedi

Manisa’da sokakta kalan vatandaşlara Manisa Büyükşehir Belediyesi kucak açtı. Soğuk havada kimsenin geceyi sokakta geçirmemesi için yoğun çaba sarf eden Zabıta Daire Baş...

Manisa’da sokakta kalan vatandaşlara Manisa Büyükşehir Belediyesi kucak açtı. Soğuk havada kimsenin geceyi sokakta geçirmemesi için yoğun çaba sarf eden Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, vatandaşlardan ikisini bulundukları yerlerden alarak Büyükşehir Belediyesi misafirhanesinde konuk ederken, diğerini de Kaleköy Mahallesi’ndeki evine bıraktı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, gün boyu etkili olan kar yağışının ardından soğuk havada sokakta kalan vatandaşlara yardım elini uzattı. 153 Alo Zabıta ihbar hattına gelen telefonların ardından harekete geçen Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, sokakta kalan Mehmet Kaya ve Mehmet Güler’i bulundukları yerlerden alarak, Büyükşehir Belediyesi misafirhanesinde konuk etti. Manisa’ya Muş’tan geldiğini belirten Mehmet Kaya, “Burada kalacak yer bulamadım. Barbaros polis karakoluna giderek yardım istedim. Zabıtayı aradılar. Zabıta arkadaşlar beni karakoldan alarak buraya getirdiler. Allah razı olsun yemeğimi yedim. Bugün de kalacak yer sağlayacaklar. Ben burada gurbetteyim, gidecek yerim yurdum yok. Sokakta kaldım ama Allah razı olsun bana kucak açtılar” diye konuştu.

Misafirhanede konuk edeceğiz

Zabıta Komiseri Gökhan Susak ise, “153 ihbar hattına gelen telefonlarla sokakta kalan vatandaşlarımızı gidip alıyoruz. Tespit edilen vatandaşları bu gece Büyükşehir Belediyemizin misafirhanesinde konuk edeceğiz. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak hiçbir vatandaşımızın geceyi sokakta geçirmemesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Büyükşehir yetişmeseydi sokakta kalacaktım

Zabıta ekiplerine ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Mehmet Güler de, çalışmak için İzmir’in Aliağa ilçesine gittiğini ve maddi imkansızlığı nedeniyle Manisa’ya kadar gelebildiğini söyledi. Güler de, zabıta ekipleri tarafından Büyükşehir Belediyesi misafirhanesine götürüldü. Sokakta kalan bir diğer vatandaş Kemal Aslan ise, Yunusemre ilçesine bağlı Kaleköy Mahallesi’ne gidemediği için zabıta ekiplerinden yardım istedi. Nöbetçi ekipler Aslan’ı ikamet ettiği Kaleköy Mahallesi’ne bırakarak, yardımda bulundu. Ekiplere teşekkür eden Aslan, Büyükşehir Belediyesi’nin kendisine yardım etmemesi durumunda sokakta kalmak zorunda kalacağını ifade ederek, “Allah Büyükşehir Belediye Başkanımızdan ve zabıta ekiplerinden razı olsun” dedi.

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }