Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad'dan Suriyelilere ‘geri dönün’ çağrısı Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad'dan Suriyelilere ‘geri dönün’ çağrısı

Konya’da parkta şiddet gördüğünü düşündüğü bir kadına yardım etmek isterken meydana gelen olayda kadının sevgilisi Özgür Duran’ın ölümüne sebep olan Kadir Şeker hakkında açılan davanın ilk duruşması korona virüs tedbirleri kapsamında cezaevinden SEGBİS bağlantısı ile yapıldı. Kadir Şeker'in yapılan korona virüs testinin pozitif çıktığı ve durumun iyi olduğu öğrenilirken, duruşmada, üniversiteye hazırlık öğrencisi Şeker’in tutukluluk halinin devamına karar verildi, esasa girilmedi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca Kadir Şeker hakkında geçen ay “kasten adam öldürme, haksız tahrik ve silahtan sayılan bıçak" suçundan iddianame hazırlandı. Şeker için tahrik indirimi uygulanarak 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istendi. Ayrıca olayda kullanan bıçaktan da 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilmesi talep edildi. Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşması korona virüs tedbirleri nedeniyle SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile gerçekleştirildi. Duruşmada, korona virüs tedbirlerinin kaldırılmasının ardından daha sağlıklı bir yargılama yapılabilmesi için esasa girilmezken, tanık dinlenmedi, delil değerlendirmesi yapılmadı. Kadir Şeker'in SEGBİS ile bağlandığı duruşmada avukatları Şeker için tahliye talebinde bulundu. Mahkeme Şeker'in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Editör: TE Bilisim