En dayanıklı atlar 120 km’lik parkurda yarıştı En dayanıklı atlar 120 km’lik parkurda yarıştı

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, bu yıl ikincisi düzenlenecek Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali öncesi festivalin gerçekleştirileceği Ortaköy Mesire Alanı’nda incelemelerde bulundu. Sezonun ilk yağlı güreşlerinin Yunusemre’de yapılacağını kaydeden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 9 Nisan’da gerçekleştirilecek festivale Manisalıları davet etti.

Yunusemre Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediği ve güreş severlerden tam not alan Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali’nin ikincisini 9 Nisan’da gerçekleştirilecek. Festivale ilişkin hazırlıklar sürerken; Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, festivalin yapılacağı Ortaköy Mesire Alanında incelemelerde bulundu. Başkan Çerçi’ye, Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali Komite Başkanı Necip Denktaş, Meclis Üyesi Mustafa Gürler, Fen İşleri Müdürü Mehmet Ata, Park ve Bahçeler Müdürü Fuat Balcı ile Başkan Danışmanı Kefaeddin Öz eşlik etti. 

SEZONUN İLK GÜREŞLERİ YUNUSEMRE’DE 

Başkan Çerçi, ata sporumuz güreşi Manisa’da da geliştirmek istediklerini kaydederek festivale ilişkin bilgi verdi. Belediye Başkanı Çerçi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “9 Nisan’da bu alanda Yağlı Güreşlerimizin 2.sini gerçekleştireceğiz. Sezonun ilk Yağlı Güreşi Yunusemre’de olacak. Yağlı Güreş ile ilgili alanın yeniden düzenlenmesi, seyyar soyunma odaları, çevre düzenlemesi zeminin düzenlenmesini gözden geçiriyoruz. Ortaköy’de bulunan piknik alanı içinde Bakanlıktan izin çıktı. F Tipi piknik alanı olarak bu alanı Bakanlıktan kiraladık. Bu alanda göletten çevre düzenlemesine halkın piknik yapacağı alana kadar spor alanlarına kadar buralarda düzenleme yapacağız. Ortaköy Mesire Alanını çok güzel bir hale getireceğiz. Özellikle yaz aylarında vatandaşlarımızın uğrak yerlerinden biri haline gelecek. Yunusemre Belediyesi olarak Yağlı Güreşte de iddialıyız. Güreş Festivalimizi kalıcı hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu sezon Kırkpınar Güreş Festivalinde Altın Kemer almış güreşçilerin ve başpehlivanların bulunduğu pehlivanlarımızı bu alanda misafir edeceğiz.  9 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Güreş Festivaline tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim